Wat begon als diverse afzonderlijke juridische entiteiten, is in 1997 verenigd onder de noemer PRODUPRESS.

De filosofie van onze groep is steeds dezelfde gebleven: we willen voor elk van onze media een redactionele aanpak zonder toegevingen hanteren, met de nodige sérieux inzake content plus onafhankelijkheid ten opzichte van commerciële belangen. Van deze regel zijn we nooit afgeweken, noch bij onze autobladen, noch bij onze bouw- of decoratiemagazines, noch op onze websites. Ze zal ook van toepassing blijven voor elke nieuwe sector die we de komende jaren eventueel aanboren.

Ons succes is gebaseerd op de verovering van leidersposities in gespecialiseerde medianiches.

Ons succes hebben we te danken aan het verwerven van een leadership-positie binnen de niche van gespecialiseerde media. In alle markten waarin we aanwezig zijn nemen we de leiderspositie in. Mede dankzij een langetermijnvisie die erin bestaat om continu onze magazines en websites te willen verbeteren om klanten (lezers en surfers ) tevreden te stellen. Het meest recente voorbeeld is de ontwikkeling van onze nieuwe autowebsites waar we alle informatie (tests, de mening van onze journalisten, prijzen, nieuwe tweedehands- en stockwagens) op een objectieve wijze willen aanbieden. De voortdurende wens om door nieuwe ontwikkelingen de diensten voor onze surfers te verbeteren, laat ons ook toe om de bezoekersaantallen van onze websites te doen toenemen.

De ProduPress-groep is sterk gewapend tegenover de concurrentie. Onze onafhankelijkheid en onze financiële gezondheid laten ons toe om op een objectieve en serene manier nieuwe projecten te overwegen. De grootte van ons bedrijf, bescheiden ten opzichte van sommige concurrenten, is ook een garantie voor flexibiliteit en snelle beslissingen.

Tanguy Rousseaux

Synthese van de Waarden, attitudes en gedragingen bij ProduPress

Een mediagroep zijn die meegaat met zijn tijd en soms zelfs een stap vooruit is, vereist de capaciteit om Waarden te bepalen en te doen leven waarin iedereen zich kan herkennen en zich kan vinden, ongeacht de functie binnen het bedrijf.

Daarom hebben we 6 gemeenschappelijke waarden bepaald binnen de entiteiten van de groep. Tijdens de diverse werksessies hebben we getracht om deze Waarden te vertalen naar attitudes en gedragingen.

Openheid
Oplossingsgericht
Creativiteit Innovatie
Groepszin
Verantwoordelijkheid
Respect

De motivatie en het welzijn van elke medewerker zullen pas versterkt worden voor zover deze laatste niet blijven hangen in de fase van de uitvaardiging.
De waarden en hieraan verbonden gedragingen vormen zowel een individueel als een gemeenschappelijk engagement dat we aangaan ten opzichte van zowel onze klanten, leveranciers en collega’s als van onszelf.

Het is dus aan ieder afzonderlijk om aan de hand van zijn gedragingen onze Waarden te respecteren en te doen leven. Ons voortbestaan en ons succes hangen er vanaf.

Jobs