X

ProduPress draagt bij aan het Europese project

In de wereld van vandaag spelen data een cruciale rol voor de groei van bedrijven, en het is dan ook geen verrassing dat de meeste ondernemingen veel tijd, energie en geld stoppen in de verzameling, de verwerking, de analyse en de interpretatie van consumentengegevens, om op basis daarvan de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Maar gegevens spelen eveneens een cruciale rol op maatschappelijk niveau, en kunnen het verschil maken wanneer onze overheden voor complexe uitdagingen komen te staan. De verspreiding van Covid, de doorstroming van het verkeer in onze grote steden of de bevolkingsstromen binnen een land of een continent, het zijn voorbeelden van problematieken uit de dagelijkse praktijk waarbij datamonitoring een hulp kan zijn.

Alleen hebben lokale overheden daarvoor niet altijd de budgetten ter beschikking die er in de privésector voor worden opzijgezet. Daarom besloot de Europese Commissie in 2021 om een model te ontwikkelen waarmee de nationale statistiekbureaus toegang konden krijgen tot de data van privébedrijven, uiteraard zonder de belangen van die bedrijven te schaden, en met respect voor de privacy van de consumenten.

Om het juiste evenwicht te vinden tussen de belangen van de overheid, die van de privéondernemingen en die van de burgers heeft een groep van 20 Europese experts gedurende één jaar aan een aanbeveling gewerkt, die gepubliceerd werd op 28 juni 2022.

Met de nodige trots kunnen wij meedelen dat onze Marketing Intelligence Manager, Florent Diverchy, bij ProduPress verantwoordelijk voor een ethisch verantwoord gebruik en analyse van de gegevens die wij tijdens onze campagnes verzamelen, werd uitverkozen om deel uit te maken van dit selecte groepje high level-specialisten. Florent is nu vrijdag 21 oktober uitgenodigd om de aanbevelingen van de expertengroep aan een internationaal publiek van statistici te komen voorstellen tijdens de Conference of European Statistics Stakeholders aan de universiteit La Sapienza van Rome.

ProduPress is fier om de expertise van zijn werknemers erkend te zien op Europees niveau en dezelfde zorg, dezelfde ethiek en dezelfde aanpak ten dienste van zijn klanten te kunnen stellen.